top of page

Novi hit street style mode - platnena shopping torba

Shopping bag ili platnena torba lagano se uvukla u dio svakodnevice svih naraštaja. Nekoć obješene na zidove otočkih i seoskih kuća te u rukama bakica s tržnica, danas, u doba svijesti o štetnosti plastike, platnene torbe nadilaze svoju prvotnu funkciju i postaju modni detalj. Shopping torba je iz osunčanih pustih polja prešla u sva modna središta svijeta.


Platnena torba izvrstan je predmet koji sam po sebi objedinjuje praktičnost, modu i sentiment, odnosno uspomenu.

Platnena torba sa tiskom, hit street style mode
Nekoć obješene na zidove otočkih i seoskih kuća te u rukama bakica s tržnica, danas, u doba svijesti o štetnosti plastike, platnene torbe nadilaze svoju prvotnu funkciju i postaju modni detalj.

Trendovi u svijetu visoke mode


Izravnost i ležernost danas se prodaje više od ičega, što potvrđuju modne piste i trgovi europskih prijestolnica. Tako su pragmatični i prizemljeni pristup u modi zauzeli dvojac Demna Gvasalia i Guram Gvasalia te kreirali luksuzni modni brend Vetements, koji se dopao modnom miljeu i mladima diljem svijeta. Demna u svojim kolekcijama koristi već viđene odjevne predmete, no daje im novi diskurs osnažujući ih s pričom koju oni sa sobom nose. Uobičajeni predmeti dobivaju novo značenje i diktiraju trendove na svjetskim pistama.

Platnena torba Girl Power
Platnena torba može biti nosivi suvenir, ali i jasna poruka

U središtu njihova modnog izričaja nalazi se pojedinac oblikovan u materijalnoj neimaštini Istočne Europe. Zaključak je da su se potonji, kao i ovaj modni dvojac, vlastitim snagama i vještinama itekako izborili za svoju bolju budućnost. Upravo zbog toga koriste se jednostavniji predmeti i suptilniji dizajn koji modu stavljaju u sekundarnu poziciju, dok primarnu ulogu poprimaju tongue in cheek poruke. Ova dvojaka svrha predmeta pokazala se uspješnom, gdje se u stvaranju koriste svima poznati predmeti, a emocija i stav uprizoreni su kroz poruke, natpise, grafiku i ilustracije otisnute na tkanini.


Demna Gvasalia također je i kreativni direktor Balenciagae u kojemu primjenjuje sve navedeno. Za Balenciaginu kolekciju išao je i korak dalje dizajnirajući nekoliko vrsta shopping torbi. Jedna podsjeća na vrećicu iz trgovine, druga na torbu za tržnicu koje su koristile naše bake, a dizajnirana je i jedna koja podsjeća na IKEA shoppingtorbu. Demna bez zadrške preuzima dizajn jeftinijih modela i kreira high-end modne dodatke. Još jedan zanimljiv primjer je shopping torbi inspirirana onom iz njujorških suvenirnica, točnije City Merchandisea. Dokaz širenja ovog trenda uočljiv je i u ostalim dizajnerskim ateljeima gdje je shopping torba postala neizostavan dio kolekcija poznatih brendova.


Croatia suveniri, majice i torbe
Noviteti, unikatnosti i jedinstvenost danas su jamci uspjeha ponajviše zbog osjećaja kojeg izazivaju, a ne zbog samih predmeta.

Trendovi u vašoj suvenirnici


Kako su svjetovi postali isprepleteni i utjecaji dvosmjerni, nema više uniformiranog predmeta luksuza, već luksuz može pripadati i manje ekstravagantnim stvarima. Primjer je upravo Demnijeva kolekcija. Više nego ikad, predmete možemo oživiti, dati im priču i važnost bez straha da će isti biti ismijani. Noviteti, unikatnosti i jedinstvenost danas su jamci uspjeha ponajviše zbog osjećaja kojeg izazivaju, a ne zbog samih predmeta.


Sličnu stvar i vi možete napraviti sa svojom idejom suvenirnice. Spojit ćemo predmet koji pripada našoj svakodnevici i pridodat ćemo mu grafiku, tekst ili naziv. Time, s predmeta brišemo epitet običan, a dodajemo mu epitete osobit i zanimljiv. Ljudi žele izraziti svoje misli, simbole, predmete obožavanja, težnje, postulate, i to često rade kroz umjetnost i modu. Modom puštamo svoj karakter na slobodu. Stoga predmeti s porukom, sloganom ili nazivom posjećene izložbe te posjećenog grada, osobi daje priliku da se veže uz proživljeni trenutak dugo nakon što je on završio. Oslikanom shopping torbom zadržat će djelić svoje avanture. To ga ističe od okoline i daje mu osjećaj posebnosti jer je upravo on bio u tom određenom gradu ili posjetio taj određeni muzej.


Od čega su izrađene shopping torbe


Shopping torbe najčešće dolaze u dimenzijama 38 x 42 cm, kapaciteta 10 litara. Zbog svoje veličine imaju dovoljno mjesta za sve svakodnevne stvari koje sa sobom nosimo i zato su popularne. Materijal koji se koristi za njihovu izradu najčešće je pamuk, stoga dobro podnose pranje u perilici.


Naša tvrtka, ITG Heat Transfer, može vam osigurati potrebnu grafiku, preslikač i sirovinu (shopping torba, majica, kapa i sl.). U suradnji s našim kreativnim timom dizajniramo vizuale samo za vas, potom kreiramo preslikač i biramo predmet koji želite otisnuti. Možete birati između dvije opcije tiska. Prva je da vam mi u našoj tiskari preslikamo predmet, a druga je da vi sami unutar svog objekta pomoću našeg uređaja preslikate traženi predmet. Potonje vam rješava problem skladištenja i neprodanih artikala. Tako ste sigurni da oslikavate samo ono što će se i prodati.


Nadalje, surađujemo s pouzdanim proizvođačima, čije torbe i materijali imaju OekoTex certifikat koji potvrđuje korištenje sastojaka sigurnih za ljudsko zdravlje. Nudimo shopping torbe u 20 različitih boja i modela, a najpopularnije su torbe izrađene od organskog pamuka. Sportska varijanta shopping torbe platneni je ruksak s konopima. On također može imati na sebi print koji simbolizira destinaciju, manifestaciju, brend ili životni moto. Idealan je za rekreaciju u prirodu ili za plažu. Lagan i lako sklopljiv može biti praktična torba za putovanje.


Današnji trendovi naglasak stavljaju na praktičnosti i autentičnosti. Oba slučaja pokriva shopping torba. Dizajn zadovoljava uvjet praktičnosti, a autentičnost se može ispoljiti kroz specifičnu grafiku ili citat koji će biti oslikan na torbi. Mladi naraštaji će bez razmišljanja zgrabiti platnenu torbu koja im se svidi, prvenstveno jer je povoljna, a uz to i chic. Neka zgrabe vašu dok prolaze Kalelargom. Uvedite trendove u vašu suvenirnicu!

Comments


bottom of page