top of page

Prazni tekstil za tisak

Naš poslovni partner je bio u tvornici tekstila (iz poslovnih razloga nećemo spominjati imena i proizvođače) u Aziji i pratio je proces distribucije određenih robnih marki. Nakon obilaska pogona i edukacije od strane domaćina, posljednji segment ga je vodio do zgrade u kojoj se, prije pakiranja, svaki proizvod označava unikatnim kodom i etiketom, ovisno o brendu za koji je proizveden. Kako u svijetu ima samo nekoliko izvora kvalitetnoga pamuka, logično je da većina te sirovine završi u sestrinskim kompanijama zaduženim za krojenje, šivanje i obradu odijevnih predmeta. Proces T-shirt produkcije funkcionira otprilike ovako:


Prije dodavanja etikete, sve majice ulaze u isti tunel gdje se na samom kraju označavaju posebnom oznakom, ovisno o brendu.

Na primjer: Majice gramaže 180gm/m2, proizvedene od 100% pamuka se proizvode u istoj tvornici, ali dobivaju drugačije "žigove", što znači da će ih radnici u doradi "brendirati" na drugačiji način. Isti proizvod, različiti brend, druga etiketa.


Odlično! Znači da su gotovo sve majice jednake kvalitete? - Donekle ste u pravu, većina majica je slične ili identične kvalitete, istih krojeva i izrađene od iste sirovine, samo brendirane drugačije.

Ali...nije svaki pamuk isti i nisu sve majice iste.

Ako ste već u ovom poslu, primjetili ste da dosta tekstila "oscilira", posebno kada je riječ o bijelim majicama. Razlog tome je promjena u sastavu i gustoći vode u kojoj se tretira tekstil ili pamuk kao sirovina, pa nekada možete dobiti žućkasto, sivkasto ili plavkasto bijelu majicu. To je "problem" koji neće stvoriti dodatne troškove ili poljuljati prepoznatljivost vašeg brenda, ali ako se on ponavlja učestalo - može izazvati nepovjerenje.

Mi smo odabrali najbolje od industrije

Pokušaj -> pogreška, pokušaj -> pobjeda. Tim principom smo se vodili kada smo odabirali "prazne" tekstile za ukrašavanje. Naši preslikači za majice se uvjerljivo najbolje ponašaju na Fruit Of The Loom i Gildan majicama, Westford Mill torbama i James & Nicholson radnoj odjeći. I to nije izolirani slučaj. Preko 20 godina smo testirali sve dostupne tekstile i "pružili im priliku za dokazivanje", a odabrali one za koje smatramo da su najbolji!

Zapamtite ovu etiketu, većina naših shoppova voli pokazati "fruitove voćkice" na svojim reklamama.


Pratite naš blog za više informacija o tisku na tekstil, preslikačima i mogućnostima primjene!


bottom of page