top of page

Kako odabrati majicu za tisak?

Puno je izbora što se tiče brendova praznih majica za tisak. Vjerujemo da su se svi u industriji susreli sa istim pitanjem: "Koju majicu odabrati za koju namjenu?"Često je jedan od osnovnih parametara - cijena majice, tj. marža koju možete postići prodajom gotovog proizvoda. Ali, ako želite da vam se klijenti vraćaju, važno je fokus staviti na kvalitetu. Odnos cijene i kvalitete je ono što tražimo, a mi smo selektirali neke od omiljenih brendova koji su se pokazali najpouzdanijima kod printa na tekstil.


"Prije će vam se raspasti majica, nego naš tisak"

Ovo je naš najčešći odgovor na pitanje klijenata: "Hoće li se to isprati?" Kao i tiskare ili grafička studija koje nude usluge tiska na majice, kod većine finalnih kupaca, osnovni kriterij je cijena, zato je dobro u ponudi imati minimalno tri kategorije proizvoda.


 

Majice za tisak smo selektirali u ove osnovne kategorije, gdje je odabran najbolji odnos cijene i kvalitete: Promocijske majice, radne majice i profesionalne majice.


1. Promocijske majice


Ovaj termin koristimo za majice koje se većinom koriste u promocijske svrhe, kao pokloni za sponzore, prijatelje, jednokratne manifestacije ili evente. Najčešće se radi o t-shirt majicama unisex regular fit kroja, a biramo onoga proizvođača koji nudi najširi raspon boja i veličina. Također, važno je da taj brend ima opcije različitih krojeva, unisex, lady fit i dječje modele. Bonus je ako imamo i daljnju razradu, pa kod jednog brenda u istoj kategoriji proizvoda možemo odabrati i dječje majice za curice, mušku djecu, ženske majice užeg i šireg kroja, te uže ili šire majice za muškarce (regular fit, slim fit...).


Sponzorske majice za Jazz Festival
Promocijske reklamne majice za Jazz Festival

Za promocijske majice, najčešće biramo Fruit Of The Loom Iconic ili Valueweight majice. Fruitova Iconic majica je relativno nova na tržištu, a dizjanirana je da bude lagana, mekana i tanka ljetna majica. Gramaža od 150gr je dovoljna da majica zadrži čvrstoću, a Iconic kroj je dodatno učvrstio prepoznatljivost ovog američkog brenda na europskom tržištu. Što se tiče samog kroja ove majice, problem dimenzija, koji je Fruit Of The Loom imao ranije kod prethodnih modela, je - rješen. Fruitov Original T i Valueweight su američki krojevi, što znači da su nešto veći, šlampaviji. Fruit Of The Loom svoje modele nije mijenjao desetljećima, iako su se trendovi promijenili. Ipak, novom Iconic majicom pokazali su da im je i europsko tržište važno!


Specifikacija Fruit Of The Loom Iconic majica
Fruit Of The Loom Iconic majica

Fruit Of The Loom Iconic ima sve ono što nam je važno kod promocijskih majica. Dostupna je u muškom, ženskom i dječjem kroju, također i u verziji za curice.


Nije loše znati i to da Fruit nudi i polo majicu iz serije Iconic!

Iconic je odličan za tisak, ali Fruitov evergreen - Valueweight, majica je koja i dalje visoko kotira kod svih tiskara. Naše subjektivno mišljenje je: najbolja majica za tisak! Neki će možda prigovoriti da je "široka" ili "kruta", ali upravo zbog svoje čvrstoće i načina na koji je izrađena, na Valueweight možete računati sto godina!Što se tiče cijena, Iconic i Valueweight imaju slične cijene, razlike su zanemarive. Ovdje je stvar ukusa i želja, pa da rezimiramo:


Iconic - fashion kroj, tanka i mekana. Valueweight - širi kroj, tvrđa i deblja.

Osim ovih Fruitovih uspješnica, na tržištu je još jedan američki gigant kojeg se ne smije izostaviti, a raste i na našem tržištu. Riječ je o Gildan majicama, koje se također odlikuju širokom paletom boja i krojeva, a u stvarnosti se ponašaju kao hibrid Iconic i Valueweight majice. I financijski se mogu svrstati u istu kategoriju. Dakle, u kategoriji promocijskih majica, naš odabir su Fruit Of The Loom ili Gildan.


Što se tiče tiskanja na ove majice, one se ponašaju odlično kod svih tehnika: direktni sitotisak, termo preslikači i dtg print. Osim festivala, prigodnih evenata i promocije, ova kategorija majica je najzastupljenija i kod poklon dućana, gift shoppova i suvenirnica, a obožavaju ih i web shoppovi!


Na tržištu postoje naravno i drugi proizvođači koji nude slične artikle po nešto nižim cijenama, ali mi želimo da nam se klijenti vraćaju i za sada, koristeći ovu selekciju tekstila, s tim nemamo problema!


U našem katalogu, u kojem je samo dio asortimana, možete pronaći detaljnije specifikacije ovih modela, preuzmite ga ovdje:

katalog-majice-preslikaci-tshirt-heat-tr
.
Download • 4.80MB
 

2. Radne majice


Ovdje mislimo na majice za radnike, uniforme za konobare, vozače, terenske radnike i druge djelatnosti koje trebaju odjeću sa otiskom logotipa tvrtke (ili drugog kreativnog vizuala).


Radna odjeća treba biti čvrsta, kvalitetna i otporna na sve uvjete. S druge strane, uniforma je, uz reklamu, logotip i vizit kartu, jako važan dio prezentacije svake tvrtke. Radne uniforme su širok pojam: tiskamo na jakne, kombinezone, hlače, zaštitne prsluke i torbe, ali ovaj put ćemo se posvetiti klasičnim T-shirt i Polo majicama. Više o tisku na druge materijale ćemo pisati u jednom od budućih blogova!


Tvrtke obično biraju boju odjeće koja je vizualno u skladu sa njihovim brendom, zato volimo raditi sa proizvođačima koji imaju konkretan asortiman, kvalitetne majice sa jasno defniranom paletom boja i modele. Odabir ovisi i o budgetu, pa marketinški timovi i poduzetnici za svoje djelatnike često biraju i klasične promocijske majice. Radne majice su ipak nešto skuplje, no s razlogom. Predstaviti ćemo vam neke od najpopularnijih modela sa kojima smo imali prilike raditi.


Prvo treba spomenuti brand Russell (nekima poznat i kao Russell Athletic). Russell je stari američki brend, koji danas "živi" kao dio Fruit Of The Loom obitelji. Može se reći da je Russell skuplja verzija Fruit-a, a njihov asortiman i kvaliteta zaista opravdavaju nešto više cijene.


Iako su osnovi sportswear brand, volimo ih zbog svoje raznovrsnosti i izdržljivosti.


Russell radne majice za tisak
Russell radne majice za tisak

Russell odlično kombinira ozbiljnost i casual look, a njihove košulje i polo majice su apsolutni pobjednici ako tražite ovakve artikle. Također, njihove klasične T-shirt majice su odlične za tisak, čvrste su i kvalitetne!


Drugi brend sa kojim uživamo raditi je James & Nicholson. Za njega kažu da je Mercedes među radnim majicama, a činjenica da upravo tvrtka Mercedes za svoje djelatnike bira ovaj brend, potvrđuje taj dobar glas.


Od ostalih, imali smo dobra iskustva i sa brendom Tee Jays, a kod polo majica najbolji odnos cijene i kvalitete se pokazao sa nešto jeftinijim Fruit Of The Loom Premium Polo majicama.

 

3. Profesionalne majice


Profesionalnim majicama smatramo one koje su proizvedene za određenu namjenu. Profesionalne unifrome spadaju u workwear i sportswear domenu, ali je njihova primjena jasno definirana od strane proizvođača. Tako, imamo djelatnosti koje zahtjevaju odjeću proizvedenu od određenih sirovina, bilo da je riječ o organskom pamuku, poliesteru, vuni ili polipropilenu.


Znate li kako dobiti idealan otisak na vuni i polipropilenu?

Kod profesionalne odjeće, posebno u građevinarstvu, ističu se Result i James & Nicholson brendovi. Ipak, ovdje ne možemo govoriti o standardu jer je za svaku namjenu potrebno znati parametre prema kojima ćemo odabrati najbolju moguću odjeću.


Planinari, biciklisti i drugi sportaši koriste još i termin: tehničke majice, a o sportskoj odjeći ćemo pisati u jednom od slijedećih blogova!

 

Naše skladište majica za tisak se nalazi u Makarskoj, a sve narudžbe zaprimljene do 10:30 sati se isporučuju već slijedeći dan. Kontaktirajte nas za moguće rabate i uvjete poslovanja! Ako imate dodatnih pitanja o majicama i tisku na majice, obratite nam se bez obaveze.

 


Comments


bottom of page