top of page

Kako napraviti originalne etikete za svoju odjeću?

Ako pokrećete svoju liniju odjeće, ili ste ju već pokrenuli i tražite kako da vaš proizvod izgleda još ozbiljnije - trebate istaknuti prepoznatljivost svog brand-a.


Dodajte tagove (etikete) na svoju odjeću

Još prodajete odjeću sa etiketama proizvođača? Da li su majice koje prodajete onda vaše ili...?



Ako želimo brendirati svoju trgovinu majicama, trebamo: Tekstil za tisak, redviđen za re-brendiranje (prazne majice, dukserice, kape...sa Tear Away labelom) i Etiketa sa našim brandom (tag)



Dodavanje vlastitih etiketa sjajan je i jednostavan način da, osim vizualnog ukrašavanja majica, istaknute i vlastiti logo, te time povećate prepoznatljivost vašeg prozvoda i brenda! Pri dnu ovog članka pripremili smo vam simbole za označavanje odjeće (u vektorima) koje možete iskoristiti za dizajniranje svojih etiketa!

Fruit of The Loom Iconic majica sa TearAway etiketom
Fruit of The Loom Iconic majica sa TearAway etiketom

TearAway etikete su izrađene od tankog materijala nalik papiru koji je perforiran (izbušen rupicama), tako da se lako može otkinuti s odjeće, a da pritom ne pokidate tkaninu. Ako pokrećete vlastiti brend i želite sve detalje sami dizajnirati - od oznaka do logotipa - najbolji odabir su brendovi sa TearAway etiketom.






Konfekcijske etikete su također otisnute termo preslikačima

Nakon što ste pokidali tvorničku etiketu, vrijeme je za dodavanje vlastitih deklaracijskih oznaka i logotipa. Postoji nekoliko načina za daljnje ukrašavanje - ušivna etiketa (uske tekstilne etikete koje se najčešće izrađuju od nylona i satena sa završnim sjajem, veće takne etikete, keper etikete) razne ukrasne karton etikete, termo transfer etikete ili termo preslikači otisnuti direktno na odjeći!




Termo transferi su najisplativiji način ukrašavanja odjeće, zadržavaju kvalitetu i izgled sitotiska, a eliminiraju mukotrpan proces izrade, pa zašto ih ne bi koristili i prilikom izrade etiketa za majice! Termo preslikačima možete izraditi sve vrste etiketa.


Preslikači su spremni za apliciranje na sve materijale!

Proces apliciranja preslikača je jednostavan i brz, kao i kod apliciranja ukrasnog preslikača na t-shirt majice. Dovoljno je samo 15 sekundi da pomoću termo preše aplicirate etiketu na željeno mjesto. Preslikače u vidu etikete možete otisnuti direktno na majicu, sa unutrašnje strane vrata, ili sa vanjske strane odmah ispod ovratnika.


 

7 savjeta prilikom izrade custom preslikač etikete:

  1. Svijetli tisak na tamnoj podlozi kako bi vaša etiketa bila lako čitljiva

  2. Informirajte kupce kako najbolje brinuti o majici dodavanjem uputa za održavanje

  3. Dodavanjem sastava tkanine kupcima dajete na znanje kvalitetu vašeg prizvoda

  4. Omogućite kupcima da lako pronađu veličinu majice na vašoj oznaci

  5. Dodajte znak prepoznatljivosti, vaš logo

  6. U oznaku uključite suradnju ili partnerstvo s drugom tvrtkom

  7. Navedite gdje i kako je izrađena majica

  8. Budite originalni


 

Naši dizajneri za vas su pripremili template vektorskih ikonica simbola za održavanja odjeće koji će vam pomoći da sami izradite svoje etikete. Tu su i naša tri prijedloga dizajna koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.


Izradite svoje etikete za odjeću
.pdf
Download PDF • 1.50MB

 

Cijene preslikača ovise o dizajnu, dimenzijama i nakladi. Etikete obično nisu velike, i izrada preslikača za brendiranje majica je u finalnom proizvodu gotovo zanemariva.


O cijenama preslikača pročitajte više ovdje.


Imajte na umu da trebate etiketu za svaku veličinu: S, M, L, XL, XXL ..., a ako izrađujete i majice za djecu, trebati ćete i dječje etikete sa veličinama.


Veličine za dječje majice su obično parni brojevi godina: 2, 4, 6, 8, 10, 12... što znači da je majica veličine 4 predviđena za dijete od 3-4 godine starosti. Kod Fruit Of The Loom majica imamo dvije forme oznake veličine:

  1. "Po godinama": 3/4, 5/6, 7/8, 9/11, 12/13...

  2. Konfekcijski ili "po visini": 104, 116, 128, 140, 152..

Kompletan Fruitov vodič za veličine možete pronaći na ovom linku.

 

Termo preslikače za brendiranje, ili "etiketiranje odjeće", osim za tisak direktno na odjevni predmet, možete "peglati" i na etikete koje ćete potom ušiti u ovratnik, ili na ukrasne kartonske etikete. Imate li još ideja?

 

Naš proizvodni pogon za tisak se nalazi u Makarskoj, a sve upite možete poslati na info@preslikaci.net. Osim proizvodnje preslikača u ponudi imamo i širok asortiman tekstila sa TeraAway etiketama renomiranih proizvođača, poput Fruit of The Loom, Gildan, Russell, Westford Mill.. Obratite nam se bez obaveza!

 





bottom of page