top of page

Kvaliteta preslikača


Početkom devedesetih godina na tržištu pojavile su se tvrtke koje su plasirale "revolucionarni papir" za ukrašavanje tekstila, namijenjen izradi preslikača u kućnoj radinosti. Riječ je o papirima za ink-jet printere pomoću kojih ste mogli, za ono vrijeme jednostavno i brzo, stvoriti oslikanu majicu u vlastitom domu. Iako su preslikači u pravom smislu riječi postojali i desetljećima ranije, tek pojavom ove "instant tehnologije" o njima se počelo pričati u širem kontekstu. Šteta je što je povezivanje ovih instant papira i originalnih preslikača dovelo u zabunu velik dio tržišta, posebno krajnjih kupaca, koji su uočili probleme i manjak kvalitete takvih proizvoda, u odnosu na one "industrijske". Praktički, riječ preslikač je postala sinonim za papir na koji se printa, te se takva naljepnica lijepi na tekstil.

Izrada sublimacijskih preslikača za umjetne materijale

Tu smo da ispravimo nepravdu. Osim ink jet i laser papira, naveliko još uvijek popularni su i sublimacijski preslikači sa kojima ukrašavamo poliesterske i ostale umjetne materijale. Sublimacijski preslikači su slični onima za regularne ink-jet printere, ali su ograničeni time što se mogu aplicirati isključivo na umjetne materijale. Sublimacija radi na principu pretvaranja boje u plinovito stanje, a termičkom obradom se veže na vlakna poliestera i tako ih boja. Kod sublimacije je dobro što se grafika "utisne" u tekstil, i na dodir je neprimjetna. Postoji nekoliko pokušaja produkcije sublimacijskih preslikača za pamučne materijale, ali primjena takvih prozivoda je nezgrapna, spora i zahtjeva dodatne obrade i pripreme. Dakle, sve opcije ukrašavanja tekstila imaju dvije strane. Nabrojani načini su, uz DTG printere solidna solucija za kućne radinosti, za proslave dječjih rođendana ili kao jednokratni pokloni kod kojih su prije postojanosti i kvalitete, važniji namjera i dobra volja.

Naši preslikači su industrijski termo transferi, nisu namijenjeni izradi u kućnoj radinosti.

ITT industrial thermal transfer, ili industrijski preslikači su svojstvima najbliže tehnici sitotiska, koji je još uvijek najkvalitetniji i najbolji način za dekoraciju tekstila, ali i ostalih materijala. Kako je sitotiskarski proces direktnog tiska ipak zahtjevan i isplativ samo u većim količinama, najsigurniji odabir su - preslikači.

 

Osnovne značajke naših preslikača:

  • Vrlo visoka otpornost na strojno pranje tekstila

  • Oštrina detalja i zasićenost boje

  • Mogućnost skladištenja i do 48 mjeseci

  • Ekološki prihvatljive boje

  • Soft feel osjećaj

  • Lako i brzo apliciranje

 

Kod izrade ITT preslikača, koristimo samo ekološki prihvatljive boje za dječju odjeću, koja je najosjetljiviji proizvod u tekstilnoj industriji. Naše boje ne sadrže ftlalate (kemijski spojevi štetni za ljudsko zdravlje i okoliš), te su certificirane Oeko-Tex Standardom.

bottom of page