top of page

Ecommerce i Print od Demand

Ovo su možda termini koji su vam poznati od ranije, a ako ne znate o čemu je riječ, pokušati ćemo Vam objasniti ovu filozofiju poslovanja, poznatiju kao Dropshipping.


Dropshipping je metoda poslovanja kod koje vi kao pružatelj usluge nemate direktan kontakt sa samim proizvodima, već posredujete u prodaji i koristite marketinške kanale za oglašavanje određenog proizvoda.


Dropshipping je posljednjih desetak godina doživio ekspanziju spajajući mogućnosti brzih internet veza i fleksibilnosti dobavljača (tvornica, proizvođača...) kako bi stvorio uslugu dostupnu svima i svugdje: e-commerce


E-commerce

Danas je kupovina putem interneta najnormalnija stvar. U startu, ovakav način trgovine postavljao je mnoga pitanja o sigurnosti. Financijske kompanije su prepoznale kapacitet ovog načina prodaje, pa su uložili dodatne napore u sigurnost transakcija i kontrolu protokola, a pojavom PayPala i sličnih, sumnja je svedena na minimum. Digitalno poslovanje je postalo jedno od najprofitabilnijih tržišta u svijetu, pa i u Hrvatskoj!

Također, ovaj način kupovine potencirao je i velike promjene u načinu razmišljanja potrošača, samim time i dostavne službe su uhvatile trend prihvaćajući odgovornost da se "bez njih ne može". Iako ponekada imamo i loša iskustva sa dostavnim službama, vjerujte da je jedan od osnovnih razloga - enormna količina pošiljki povezanih sa e-commerce poslovanjima.


Pronađi pravu nišu

Svijet je danas manji no ikada, a širina različitih interesa kod pojedinaca je teško mjerljiva. Zbog toga, e-commerce i dropshipping raste iz dana u dan, kao i interesi kupaca za određenim proizvodima. Jedan od najprofitabilnijih, ili najčešćih web shop formi je:

Print on demand

Ili, prevedeno: Tisak po narudžbi. Ova usluga je samo u 2019. godini, samo u Americi zabilježila više od 612 milijuna dolara transakcija, dok u Europi prodaja tekstila sa personaliziranim porukama prelazi brojku od 500 milijuna dolara godišnje. Tiskare su dovoljno rano prepoznale kapacitet i rentabilnost ove industrije, te su osimislili sustave pomoću kojih dropshipperima olakšavaju proces kupac->proizvodnja->dostava, no ipak se pokazalo da su najviše profitirali oni koji su samostalno organizirali takav proces. Kod stvaranja ovakvih proizvoda, neki od njih koriste DTG printere, direktni sitotisak ili preslikače.

Zašto je ukrašavanje tekstila preslikačima najbolja i najisplativija solucija pogledajte ovdje

Osim brzine isporuke, jedna od najvažnijih stavki on line trgovine je - kvaliteta proizvoda. Također, to je osnovni razlog zbog čega se vam se kupci vraćaju, ali i preporučavaju vaš web shop drugima.

O kvaliteti preslikača i drugim opcijama pročitajte više ovdje

Više o mogućnostima izrade print on demand proizvoda, praite na našem blogu!

bottom of page