top of page

Problem rješen! Precizni detalji i visoka saturacija boje kod ukrašavanja tekstila

Ukrašavanje majica grafikama izrazito tankih i preciznih detalja, uz visoku saturaciju boje može vam zadati glavobolje, posebno kada je riječ o tekstilu grubljeg tkanja, kao što su polo pique materijali.


Također, i kod ukrašavanja debljih odjevnih predmeta, poput dukserica ili sweatshirt majica, možete imati poteškoće bez obzira koju tehnologiju koristite.


Problem rješen! Precizni detalji i visoka saturacija boje kod ukrašavanja tekstila, pročitajte naša iskustva:


Termo preslikac za majice, dizajn vez za turisticke suvenire
Termo preslikač za tekstil, simulacija veza

Dobre rezultate kod izrade pravilnih, većih objekata, kao što su natpisi ili jednostavnije grafike, možete postići folijama, print & cut preslikačima, ili drugim "instant tehnologijama". Ali, ako želite izraditi preciznu grafiku tankih linija i visoke izdržljivosti, nećete biti zadovoljni rezultatima u takvoj tehnici.


Zbog trenutne situacije sa virusom, vjerojatno imate potrebu brendirati ili ukrašavati i maske za lice, a otisak na njima treba biti malen, decentan i precizan. Otisak na maskama za lice obično ne prelazi dimenzije 6 x 2 cm, a ako zbog lakše izvedbe podebljate linije u dizajnu, izgubiti ćete čitkost i vizualni dojam logotipa.


Naši termo preslikači odlikuju se iznimnom čvrstoćom i otpornošću na habanje, a daju savršene detalje i kod najsitnijih grafika, te visoku saturaciju boje

Detalj sa grafike termo preslikaca za suvenirske majice
Detalj sa grafike za suvenirske majice, izvedba simulacije veza u tehnici termo preslikača

Stvarna veličina ovog dizajna je cca 20 x 20 cm (pogledaj prvu sliku), a izvedena je sa tankim linijama koje simuliraju tkanje, tj. vez. Nekoliko puta uvećana, druga slika prikazuje detalje termo preslikača otisnutog na crnu majicu, gdje se jasno vidi svaki detalj. Linija na ovom preslikaču nije šira od 0,60 mm, a imamo savršeni otisak na tekstil, bez gubitka detalja, sa visokom saturacijom. Za testiranje smo koristili crnu Fruit Of The Loom Iconic majicu gramaže 150 grama. 
Termo preslikač za zaštitne maske, simulacija
Preslikač za zaštitne maske, veličine 6x1 cm

Na ovoj slici je prikazan preview za izradu preslikača za maske u dimenziji 6 cm x 1 cm, gdje je najsitnije slovo "veliko" samo 1 mm. Slika ispod je nešto mutnija, razlog tome je što kamera ne može fotografirati tako blizu, ali se jasno vidi odnos veličine otiska u

Otisak na zaštitnim maskama termo preslikač
Tisak na zaštitne maske tehnikom termo preslikača

usporedbi sa podlogom. Ovakvi termo preslikači su otporni na habanje, mogu se prati i sušiti u automatskim perilicama / sušilicama rublja i podnose visoke temperature! Ovi termo preslikači za našeg klijenta testirani su na zaštitnim maskama za lice, a za apliciranje koristili smo termo prešu za - kape! Termo preša za kape je idealan alat za peglanje maskica za lice! Više o ukrašavanju maski za lice pisati ćemo detaljnije u drugom postu.

 


Tips & Tricks za peglanje preslikača


Skidanje ili kidanje linija ili slova sa materijala samo je jedan od problema koji se mogu javiti kod peglanja sitnih detalja, bez obzira na tehniku. Ako koristite termo preslikače i drugih proizvođača, preporučamo vam da, nakon što pozicionirate termo preslikač licem prema dolje, prije "peglanja", povrh preslikača postavite prazan papir nešto većih dimenzija kako bi izbjegli "čupanje rubova". Kod otpuštanja termo preše, razlika u temperaturi i određeni tlak mogu uzrokovati da se papir preslikača prije vremena "odigne" na rubovima i to može uzrokovati nepravilnosti. Pratite nas na i na facebook-u i saznajte više o termo preslikačima za majice!

Kod naših termo preslikača (i ako imate dobru termo prešu), nećete trebati dodatani manualni rad, trudimo se da se svaki naš preslikač odvaja "kao maslo" i da je rezultat idealan. Pitajte nas za savjete oko korištenja termo preslikača za majice, rado ćemo vam pomoći. Kontaktirajte nas i za naše uzorke!

 


Comments


bottom of page